Előfizetői tartalom

Növekedési részvények fontos támaszoknál: túlélik a korrekciót?

Az elmúlt hetekben számos növekedési részvény - amelyek jellemzően a technológiai szektorból kerülnek ki - komoly korrekción esett át. Nem egy esetben már a trendforduló lehetősége is felmerült. Mivel az árazás a hasonló papírok esetén széles tartományban szóródik a vélemény forrásától függően, ilyenkor a technikai elemzés sokat segíthet tartással kapcsolatos döntés meghozatalában. Ennek segítségével néhány olyan részvényt néztük meg, ahol egy hajszál választja el a nagy eséstől a papírokat, jellemzően egy-egy fontos támasz felett egyensúlyozva.

Lemonade

A Lemonade egy fintech, azon belül is insurtech cég, amelyik olcsó és átlátható biztosításokat kínál, teljes mértékben digitális alapokon. A fiatalabb korosztályok, így a millenniál és Z generációk között nagyon népszerű a kulturális értelemben is új megközelítést alkalmazó vállalat, így az árbevétel növekedése egészen lenyűgöző. A lelkes ügyfelek gyakran befektetőkké is váltak a tavalyi tőzsdei bevezetést követően. Az árfolyam így a tőzsdei debütálást követően tovább emelkedett, és egy hosszabb korrekció, illetve oldalazás után egy egyértelmű középtávú emelkedő trendbe került. A többi fintech, sőt technológiai céggel egyetemben 2021 eleje jelentett ebben fordulatot, ahol a 150 dolláros támaszról való letörés után szabadesésbe kezdett és elvesztette korábbi maximum értékének, több mint a felét. A hosszútávú trend korrekciója 80 dollárnál ért véget, ahol egy erős fordulós nap után - ahol egy hatalmas kalapács alakzat alakult ki - a papír megtalálta a támaszát. Ezt kedden tesztelte vissza, egyelőre úgy látszik hogy sikerrel, mert egy viszonylag erős vételi napot hagyott maga mögött a papír. A 80 dolláros szint továbbra is nagyon fontos marad, de a hosszútávú trendet a vevőknek egyelőre sikerült megmentenie.

LMND

Pinterest

Az alábbi részvényeket néztük meg:

  • Lemonade
  • Pinterest
  • Shopify
  • Alibaba
  • Unity Software

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés