Előfizetői tartalom

Tesla-gyilkosnak kiáltották ki, de csúnyán összeesett a NIO

A csőd széléről a tőzsde csúcsáig jutott a Tesla-gyilkosnak kikiáltott kínai elektromosautó-gyártó, a NIO, amelynek a részvényárfolyama tavaly több mint 12-szeresére emelkedett. Az idén január közepi csúcsról viszont közel lefeleződött az árfolyam, amiben makrogazdasági és részvénypiaci átalakulással kapcsolatos tényezők is szerepet játszottak, de szektor- és cégspecifikus tényezők is hatottak. Nagyon úgy tűnik, hogy a Tesla még pont időben indult, és mostanra igencsak meg tudott erősödni, de mivel a tradicionális autógyártók felébredtek, és egyre inkább technológiai cégként gondolkodó, elektromosautó-gyártókká válnak, mellettük a korábbinál jóval alacsonyabb belépési korlát ellenére is nagyon nehéz lesz a pálya az új belépőknek, mint a NIO-nak is, ezt is árazzák már a befektetők.

Összeesett a NIO A tavalyi év egyik, ha nem legfelkapottabb elektromosautó-gyártó részvénye volt a NIO. Mind külföldi, mind pedig a hazai befektetői fórumokon napi rendszerességgel lehet olvasni a cégről, ami érthető, hiszen tavaly több mint 12-szeresére emelkedett a vállalat részvényeinek árfolyama, pedig nem sokkal korábban még a csőd széléről kellett visszarángatni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés