Előfizetői tartalom

Tesla-gyilkosnak kiáltották ki, de csúnyán összeesett a NIO

Kövesy Károly
A csőd széléről a tőzsde csúcsáig jutott a Tesla-gyilkosnak kikiáltott kínai elektromosautó-gyártó, a NIO, amelynek a részvényárfolyama tavaly több mint 12-szeresére emelkedett. Az idén január közepi csúcsról viszont közel lefeleződött az árfolyam, amiben makrogazdasági és részvénypiaci átalakulással kapcsolatos tényezők is szerepet játszottak, de szektor- és cégspecifikus tényezők is hatottak. Nagyon úgy tűnik, hogy a Tesla még pont időben indult, és mostanra igencsak meg tudott erősödni, de mivel a tradicionális autógyártók felébredtek, és egyre inkább technológiai cégként gondolkodó, elektromosautó-gyártókká válnak, mellettük a korábbinál jóval alacsonyabb belépési korlát ellenére is nagyon nehéz lesz a pálya az új belépőknek, mint a NIO-nak is, ezt is árazzák már a befektetők.

Összeesett a NIO A tavalyi év egyik, ha nem legfelkapottabb elektromosautó-gyártó részvénye volt a NIO. Mind külföldi, mind pedig a hazai befektetői fórumokon napi rendszerességgel lehet olvasni a cégről, ami érthető, hiszen tavaly több mint 12-szeresére emelkedett a vállalat részvényeinek árfolyama, pedig nem sokkal korábban még a csőd széléről kellett visszarángatni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái