Előfizetői tartalom

Árverés, luxusjacht, sírás és életvezetés – Így kereskednek a mai befektetők?

Mohos Kristóf
2020 a koronavírus éve volt, emberek milliárdjai kényszerültek bezárkózásra és otthonmaradásra, sok egyéb lemondás mellett jó időre búcsút mondhattunk az esti kocsmázásoknak és a sportfogadásoknak is. Rengeteg huszonéves fiatal találta magát egyik pillanatról a másikra a szobájában unatkozva, közösségi élmények után sóvárogva. A válasz rövidesen meg is érkezett, a tőzsde lett a közösségi élet egyik új színtere, a tapasztalatlan kisbefektetők valósággal elárasztották a tőkepiacokat a különböző online brókercégeken keresztül. Egyelőre idén sem hagyott alább a lelkesedés, sőt, nagyon komoly sztorikat láthattunk, elég például a januári GameStop short squeezere vagy a poénnak szánt Dogecoin eheti menetelésére gondolni. És hogy mindezt hogyan élik meg a fiatal befektetők? Ezt szerencsére sokan Twitteren és TikTokon rendre dokumentálják, most innen válogattunk össze néhány videót, hogy betekintést nyerhessünk a közösségi tőzsdézés világába.

Asztrológia és tőzsde? Simán összefér A bitcoin árfolyamának mozgása olyan szinten kiszámíthatatlannak tűnhet, hogy sokan már hajlandóak lennének egy kristálygömbből nyerni az iránymutatást, vagy kávézaccból kiolvasni, hogy mégis merre mehet tovább, meddig eshet, meddig emelkedhet a kriptodeviza árfolyama. Tulajdonképpen ezt a szerepet vállalta magára Maren Altman, akiről...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái