Előfizetői tartalom

Kitört a háború az európai fociban, aminek biztos lesznek áldozatai

Beke Károly
Tizenkét európai futballklub megalapította az új szuperligát, melynek keretében a mostani Bajnokok Ligája helyett hétközben játszanának meccseket lényegesen több pénzért. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) már a hivatalos bejelentés előtt fenyegetőzött, hogy az érintett csapatokat kizárja a nemzeti bajnokságukból, a játékosaik pedig akár az Európa-bajnokságokon és a világbajnokságokon sem szerepelhetnek majd. Innen indulhat most a tárgyalás a felek között, hiszen ha beváltják a fenyegetést, azzal mindenki csak veszítene.

A legnagyobbak összefogtak Évtizedek óta létezik ötlet szintjén az európai szuperliga elképzelése, majd vasárnap délután váratlanul kiszivárgott, hogy a legnagyobb klubok órákon belül bejelenthetik ennek megalakulását, késő este pedig a hivatalos közlemény is megjelent. Vagyis az eddigi ötletelés után most a tettek mezejére léptek az európai foci legnagyobb képviselői....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái