Előfizetői tartalom

Itt a kannabisz világnapja - Mégis hogyan lett egy betiltott drogból az évszázad befektetése?

Április 20-a van ma, a kannabisz nemzetközi világnapja. Ennek apropóján most megnézzük, hogy miért pont ma ünneplik világszerte a kendert, miként vált a bódító hatású gyógynövény világszerte betiltott droggá, hogyan vált ezt követően a rendszer elleni lázadás egyik vezető szimbólumává, hogy állnak most a témához a jogalkotók Európában és az Egyesült Államokban, és hogy befektetési szempontból mi történt, mire lehet számítani a jövőben a kannabisz szektorban.

Miért éppen 4.20? Április 20-án, azaz ma van a kannabisz hivatalos világnapja, de hogy miért éppen a mai napra esik ez az egyre több fogyasztót érintő esemény, azt már jóval kevesebben tudják. A 420 eredete elég homályos, tulajdonképpen a mai napig sem teljesen világos, hogy pontosan mi is ez a szám, és mit képvisel. Egyesek szerint a 420 egy rendőrségi azonosítószám, amellyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés