Előfizetői tartalom

Soha ilyen sok részvény nem volt hosszútávú emelkedő trendben! Lehet ebből még nagy baj?

Az S&P 500 részvényeinek közel 97%-a a 200 napos mozgóátlaga felett van. A statisztika elsőre nem tűnik meglepőnek, hiszen egy emelkedő trendben vagyunk, és 200 kereskedési nappal ezelőtt még azt sem tudtuk mikor lesz vakcina a koronavírus ellen. Az árfolyamok pedig igencsak mélyen voltak, van tehát egy erős bázishatás. Mégis, ezen piaci mutató értéke soha nem volt még ilyen magasan. Tekinthető-e kontraindikátornak ez a statisztika?

Az alábbi grafikonon az látszik, hogy az S&P 500 részvényei közül hány százalék van a 200 napos mozgóátlaga felett. Önmagában egy ilyen adat még nem mond sokat, de az indikátort gyakran szokták úgy értelmezni, hogy amely részvény a hosszútávú mozgóátlaga felett van, az egy nagy időtávú emelkedő trendben lehet. Ha egyenként megnéznénk a komponensek chartjait, akkor biztosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés