cramer
Üzlet

Megszólalt a guru: Ez a cég lehet az új Tesla?

Portfolio
Jim Cramer a TheStreet műsorában beszélgetett Katherine Ross-al a legújabb tőzsdei sztorikról, többek között szó esett az űrturizmus úttörőjének számító Virgin Galacticról, illetve azt is elárulta a guru, hogy szerinte melyik cégtől várható, hogy a jövő Teslája legyen.

Zuhanórepülésben az űrrészvény

A CNBC megmondóembere, Jim Cramer a TheStreet műsorában beszélgetett nemrég Katherine Ross-al a legforróbb tőzsdei eseményekről. Többek között a Virgin Galacticról is szó esett, a napokban ugyanis komoly zuhanórepülésbe kapcsolt az űrturizmussal foglalkozó cég árfolyama.

Ahogy arról akkor is beszámoltunk, Richard Branson múlt héten bejelentett eladása után közel sem lélegezhettek fel a befektetők, a Cathie Wood vezette 

Ark Invest ugyanis szintén komoly mennyiségű részvényt, egészen pontosan 590000 papírtadott elmég hétfőn.

Cramer megfogalmazása szerint kimondottan furcsa volt ez a lépés Cathie Wood részéről, nem egészen értette a guru, hogy mi mozgathatta az Ark Invest tulajdonosát. Érdemes mindenesetre megjegyezni, hogy a Coinbase tőzsdei debütálása után alaposan bevásárolt a kriptotőzsde papírjából Wood, miközben jelentős tőkét szabadított fel Tesla részvények eladásán keresztül – holott a tech guru továbbra is “Tesla hívő”. Ennek fényében nem kizárt, hogy a Virgin Galactic eladásokba sem kell semmi komolyat belelátni.

Mindenesetre a vállalat részvénye kimondottan rosszul reagált az eladásra, a hétfői kereskedés végére 6,6 százalékot esett a jegyzés, azóta valamelyest azonban korrigálni tudott.

spce

Ők lehetnek az új Tesla?

A másik fontosabb téma, amit érintett Cramer és Ross, az a Fisker esete volt, az elektromosautó-bérgyártással foglalkozó cég részvényére ugyanis a napokban érkezett egy kimondottan optimista elemzői ajánlás a Bank of America részéről, a befektetési bank elemzője vételre javasolta a papírt 31 dolláros célár mellett, ami

a jelenlegi árfolyamhoz képest 105 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

A Fisker egyébként február végén robbant be a köztudatba annak a bejelentésnek köszönhetően, miszerint kollaborálni fognak a Foxconnal, ami az Apple egyik legfontosabb beszállítója. A tervek szerint egy közös elektromos jármű projektet fognak csinálni a cégek, a gyártás pedig várhatóan 2023 negyedik negyedévében indulhat.

A Foxconn és a Fisker együttműködése akár komoly kockázatot is jelenthet a hagyományos autógyártókra nézve, hiszen így az olyan technológiai cégek, mint az Apple és más nem-tradicionális szereplők használhatnak bérgyártókat, hogy könnyebben belépjenek az autópiacra.

Cramer az új elemzői célár fényében úgy fogalmazott, hogy

ha minden jól megy, akkor a Fisker lehet a következő Tesla, de ehhez teljesítenie kell a cégnek.

Kimondottan érdekes befektetési lehetőségnek gondolja Cramer a vállalatot, és vételre javasolja a papírt.

Ami a részvényárfolyamot illeti, a hétfő esti záróárfolyamhoz képest 22,5 százalékkal került feljebb a jegyzés, többek között a Bank of America új célárának a hatására. A tavaly októberben tőzsdére került vállalat részvényárfolyama egyébként komoly esést szenvedett el az Apple-el való kooperációt történő bejelentés óta, a március eleji csúcshoz képest közel 47 százalékot zakózott az árfolyam.

fisker

Címlapkép: Robin Marchant/Getty Images

gáza bombázás
who egészségügyi világszervezet
taser x2 sokkoló
pfizer vakcina koronavírus járvány oltás

Kiszámoló Itt a Lidl Plus

Külföldön már tavaly bevezetésre került a Lidl Plus, a Lidl kedvezményeket és kuponokat kínáló szolgáltatása....

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial & Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Tortenelmi_idok_olaj2020_cimlapkep_1500x844