Előfizetői tartalom

Kiderült, hogy nem is olyan zöldek a nagy techcégek

Egyre több tanulmány és cikk világít arra, hogy a felhő szolgáltatások és a technológiai szektor értékláncaiban sokkal nagyobb a rejtett üvegházhatású gáz és egyéb szennyezőanyag kibocsátás. Ez éppen a piac ezen szegmensénél okozhat nagy bizalomvesztést, hiszen a konszenzus az, hogy ezek a vállalatok sokat tesznek a klímaváltozás ellen, sőt gyakran az élen járnak a küzdelemben. A valóság azonban gyakran egészen más képet mutat.

A fenntartható befektetések és az ESG, vagyis a Környezeti, Társadalmi és Felelős Vállalatirányítási (Environmental, Social, Governance) hatások elemzése a legfontosabb trend a digitalizáció mellett a vagyonkezelés világában. Egyre több intézményi befektető veszi ezeket figyelembe, amire látványos példa a Principles for Responsible Investment mozgalom, amelynek vállalásait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés