Előfizetői tartalom

Fejlemények az Aegon körül: osztrák-magyar kiegyezés is lehet ebből

Miután a kormány megvétózta az Aegon Magyarország megvásárlását, az osztrák Vienna Insurance Group nem adja fel: most egy magyarországi vevőpartner bevonásával mentené meg a tranzakciót az osztrák biztosító – értesült a Bloomberg. Kérdéses, a magyar fél beérné-e egy kisebbségi tulajdonosi hányaddal, legyen az a magyar állam és/vagy a CIG Pannónia részvételével felálló konzorcium.

Április elején  egy sokak számára meglepetésszerű határozatban utasította el a Belügyminisztérium, hogy egy külföldi szereplő érdekeltséget szerezzen az Aegon Magyarországban. A lépést nem indokolták, a piac számára azonban egyértelműen protekcionista intervenciónak tűnt, melynek célja, hogy az Aegon Magyarországot később hazai tulajdonos kezébe adja. A Vienna Insurance...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés