Előfizetői tartalom

Fontos szintet léphet át ma nyitáskor a Nasdaq!

A Nasdaq 100, amely a legnagyobb és legismertebb technológiai vállalatokból áll, a nyitás előtti határidős árfolyam alapján ma egy meghatározó napot zárhat a technikai elemzés szemszögéből. Történik ez annak ellenére, hogy február vége és március a rotációról szólt, vagyis arról, hogy a befektetők a növekedési papírokból egyre inkább húzták kifelé a pénzt és tették át nyugalmasabb értékalapú részvényekbe. Ám a Nasdaq - amelyben technológiai túlsúly van - az utóbbi hetekben nemcsak magára talált, hanem gyors ütemben el is kezdte behozni idei lemaradását. Most pedig egy olyan alakzatból léphet ki felfelé, amely ismét nagy teret nyithat meg előtte.

A Nasdaq 100 lemaradását jól szemlélteti a lenti grafikon. A piros négyzettel jelül időszakban az index masszívan alulteljesítő volt, és ahogyan a chart alsó részén lévő teljesítmény jelzi, eközben az S&P 500 emelkedett, tehát érdemi divergencia alakult ki a két fő mutató között. Ezt napok alatt hozta be a piac, ahogy sietős léptekkel próbálta behozni a lemaradását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés