Előfizetői tartalom

Friss számok láttak napvilágot az AstraZeneca vakcinájáról

Portfolio
Megdobta az AstraZeneca első negyedéves bevételeit a koronavírus-vakcina – derül ki a vállalat ma publikált gyorsjelentéséből. Az AstraZeneca és az Oxford Egyetem közösen fejlesztett vakcinája a legolcsóbb az engedélyezett vakcinák közül és cég saját bevallása szerint nincs profitja az oltóanyagon, így a vállalat időszaki nyereségéhez nem járult hozzá, viszont egyszeri tételeknek és alacsonyabb adófizetésnek köszönhetően mégis megugrott a gyógyszergyártó profitja. A befektetők örülnek, a részvények több mint 5 százalékot szárnyaltak a mai kereskedésben a negyedéves eredményekre.

275 millió dolláros bevételt könyvelt el 2021 első negyedévében az AstraZeneca a koronavírus-vakcináján, vagyis az időszaki bevétel 3,7 százalékát adta az Oxford Egyetemmel közösen fejlesztett oltóanyag. Eddig összesen több mint 300 millió adag vakcinát szállított le a világ 165 országába a vakcinából az AstraZeneca, ebből 48 millió adagot a Covax-programon keresztül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés