Előfizetői tartalom

Lefordultak a történelmi csúcsról az amerikai tőzsdék

Portfolio
Kissé kedvezőtlen volt pénteken a nemzetközi hangulat a tőzsdéken, a befektetők fő fókuszában ma a gazdasági adatok állnak, amelyek több ízben csalódást okoztak. Egyrészt lassult a kínai feldolgozóipar teljesítményének növekedése áprilisban, másrészt az európai GDP adatok is kedvezőtlenül alakultak, az eurózóna gazdasága a második egymást követő negyedévben zsugorodott, végül pedig az USA-ban márciusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt az infláció, amely szintén negatívan befolyásolta a piaci hangulatot. A relatív gyenge gazdasági adatokat követően elromlott a hangulat a tőzsdéken, a vezető európai indexek mínuszban zártak, és az amerikai tőzsdék is estek.

2021. április 30. 22:13 Mínuszban zártak az indexek, de még így is 5%-ot emelkedett áprilisban az S&P A zárásig sem tudtak már szépíteni a vezető amerikai tőzsdék, végül 0,4-0,6%-os csökkenésben állapodtak meg. Ezzel együtt is például 5,3%-os emelkedést produkált az S&P...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái