Előfizetői tartalom

Ismét rátaláltak a Teslára az intézményi befektetők

Habár a nemzetközi részvénypiacok továbbra is új csúcsokra lépdelnek, vagy annak közelében helyezkednek el, vannak olyan trendinek számító részvények, amelyekben az idei év sokkal inkább emlékeztet vesszőfutásra, mint diadalmenetre. A legismertebb példa a Tesla, amelyik hatalmasat emelkedett tavaly, de az idén januárban elért csúcs után nagyot esett az árfolyam. Bár a hosszútávú trend korrekciója brutális méretű volt, és még csak nem is tartott rövid ideig, mostanra nagyjából megnyugodott a papír piaca. Az idei lemaradást azonban finoman szólva sem sikerült behozni. Mégis vannak arra utaló jelek, hogy nagy intézményi befektetők ismét veszik a részvényt, ráadásul ezt már a korrekció alján, fundamentális értékelés alapon megkezdhették. Technikai elemzés.

A Tesla részvénye a január maximum után lassan, majd egy nagy kimerülési réssel begyorsítva vetett véget a középtávú trendnek, ellenállássá téve a korábban támasznak is felfogható 820 dolláros szintet. . Rengetegen voltak nagy profitokban a papírban, és ez volt számukra a végső jel, hogy ezt realizálni kell. Feltűnő volt ugyanakkor, hogy már a magaslati sávban, és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés