Portfolio signature

Kitört az OTP, húzza magával a hazai piacot, de vajon meddig?

Összesen három százalékot emelkedett a BUX másfél nap leforgása alatt. Az indexben egyértelműen a legnagyobb súlyú szereplő, az OTP a vezető, amelynek köszönhető a piaci mutató teljesítményének a nagy része. A technikai elemzés szempontjából ennek a relatív erőnek óriási szerepe van, de érdemes megnézni még legalább a következő két legnagyobb súlyú index komponenst is, mert egyáltalán nem lehetünk biztosak benne, hogy a bankpapír képes lesz a hátán elvinni a teljes piacot. Emellett cikkünkben megnéztük a BUX, az OTP, a Richter és a MOL részvényéhez tartozó legfontosabb támasz és ellenállás szinteket is, amelyek sokat segíthetnek a befektetőknek mind a belépési pontok meghatározásában, mind a kockázatkezelés kialakításában.

BUX

A hazai piac indexe az utóbbi két nap emelkedése ellenére egyelőre még nem hagyta el azt a sávot, amit az egész idei évben gondozott. Mindenképpen pozitív hír, hogy a nagyon hosszútávú emelkedő trend még életben van, a hosszú oldalazás ellenére is. Rövidtávon jó jel, hogy április közepén, éppen az erősebb támasz szintnél egy erős fordulós alakzatot (kalapács) mutatott be és a vevők nagyon aktívak lettek a kulcsfontosságú érték alatt.

Negatívum ugyanakkor, hogy a BUX relatív ereje gyenge, és az adott perióduson belül a maximum és minimum időbeli távolságán alapuló trendkövető indikátor továbbra is bőven a negatív zónában van. Ha az index nem gyengül nagyot, akkor ebben komoly változás várható nemsokára, de egyelőre inkább a kivárás a javasolt az ellenállás áttöréséig. Ez nem jelent feltétlenül hosszú heteket, a volatilitás megugrása annak ciklikus jellege miatt amúgy sem várathat sokat magára. Szintén zavarja az összképet, hogy az emelkedés szélessége egyelőre nem megfelelő, ezért érdemes a legnagyobb súlyú papírokat is megnézni.

Erről szól még a cikk:

  • Még nem törte át a fontos szintet a BUX.
  • Az OTP vezet, de meddig mehet el?
  • Nagy csalódás a Richter, de még csatlakozhat az emelkedéshez.
  • Lassabban épít bázist a MOL árfolyama, mint a vállalat új székházat.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések