Előfizetői tartalom

Fordulat az arany piacán?

Áprilisi mélypontja óta közel 8%-ot erősödött az arany, és most egy olyan - technikai elemzés során használt - alakzatot fejezett be a grafikonon, ami akár egy komoly emelkedés alapja is lehet. A jelenséget az inflációs félelmek és befolyásos befektetők nyilatkozatai is táplálják. Az aranynak azonban még jó pár ellenálláson át kell verekednie magát, hogy újabb hosszútávú trend is megnyíljon előtte. Ha hiszünk az újonnan erőre kapott nemesfém további emelkedésében, az sem mindegy hogy melyik eszköz által szeretnénk a mozgást kihasználni.

Az arany árfolyamának elemzéséhez az SPDR Gold Shares ETF-et (GLD) használjuk, ami leköveti a nemesfém árfolyamváltozását. Fontos tudni, hogy az alapkezelő itt nem a határidős piacon vesz kontraktusokat (és köti át azokat az új lejáratokra), hanem valós, fizikai arany van a háttérben. Létezik egy ugyanezen alapkezelő által létrehozott mini ETF (GLDM) is, amelynek nagy előnye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés