Előfizetői tartalom

Valamire készül az Orbán-kormány: nagy nemzeti biztosító a láthatáron?

A CIG Pannónia másfél évtizeddel ezelőtti megálmodása után újra egy nagy hazai biztosító létrehozásának gondolata foglalkoztatja az Aegon-ügy kapcsán Horváth Bélát, a biztosítási szakma doyenjét. A Glória Biztosító és a Nationale-Nederlanden egyik alapítójával, az Aviva és a CIG Pannónia egykori első emberével azt jártuk körbe, miért éri meg Magyarországnak megakasztania egy nagy, tisztán piaci tranzakciót, amilyen a 830 millió eurós VIG-Aegon-deal lett volna. Interjú.

Úgy hírlik, nagy szorgalmazója az Aegon Magyarország hazai kézbe vételének. Mekkora szerepe volt abban, hogy megakasztotta a kormány a VIG és az Aegon közötti adásvételt? Biztosan volt szerepe a véleményemnek, de nem tudom, mekkora. Meggyőződésem, hogy egy gyarapodni vágyó országnak erős hazai tulajdonra van szüksége. Gyermekeink szószólójának tartom magam: aki érteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés