Előfizetői tartalom

Ezúttal elmaradt a csúcsdöntés a Richternél

A bevételek és a profit csökkenéséről számolt be és az elemzői várakozásoktól elmaradó számokat közölt a Richter 2021. első negyedévére a ma hajnalban publikált gyorsjelentésében. A Vraylarnak köszönhetően az amerikai bevételek továbbra is dinamikusan növekednek, a januárban lezárt Evra-akvizíció pedig már az első hónapokban jelentősen hozzájárult a bevételekhez, a nőgyógyászati portfóliót erősítő termék a top 10-es értékesítési lista nyolcadik helyére került a vállalatnál. A profitráták romlottak a január-márciusi időszakban a Richternél, részben annak eredményeként, hogy a gyógyszergyártási tevékenység árbevétele visszaesett, az alacsony fedezetű nagy- és kiskereskedelmi szegmens forgalma pedig növekedett.

A várttól elmaradó számok Minden tekintetben az elemzői konszenzustól elmaradó első negyedéves számokat közölt a Richter a ma hajnalban közzétett gyorsjelentésében. A Portfolio által készített elemzői konszenzus alapján 147,9 milliárd forintos árbevétel várhattak a befektetők a 2021. január-márciusi időszakra, ettől közel 5 százalékkal maradt el a bevétel, 140,9 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés