Előfizetői tartalom

Látványosan felpattantak a kriptoeszközök - Meddig folytatódhat a rali?

A múlt heti mélyrepülést egy természetesnek tekinthető visszapattanás történt a kriptoeszközök árfolyamában. A zuhanást számos esemény előzte meg. A bitcoin árfolyamában, amely piaci kapitalizációját tekintve továbbra is toronymagasan a lista élén van, egy nagy tető alakult ki, és fontos támasz szintek környékén imbolygott, amikor a Tesla bejelentette, hogy mégsem fogadja el a megrendeléseknél fizetőeszközként. Ez megadta a kegyelemdöfést a digitális eszköznek, amelyik a támaszokról letörve mélyrepülésbe kezdett. A rengeteg stop szint és az egyébként is vastag közép- és hosszútávú profitok miatt mindenki egyszerre akart kiözönleni az ajtón, ami elképesztő, régen nem látott zuhanást okozott. Fontos kérdés volt, hogy a többi coin képes lesz-e szembenni az áradattal és a gyorsan megváltozott piaci hangulattal. Ennek volt valamennyi esélye, tekintve, hogy a legfontosabb trónkövetelők hetek óta komoly relatív erőt tudtak felmutatni, ám ők sem bírták a nyomást és végül a múlt héten ők is zuhanásba kezdtek. Ennek ellenére bennük továbbra is nagyobb lehetőségek vannak a technikai elemzés szerint.

Ha mélyebben és bővebben is érdekel a témakör, akkor gyere el csütörtök kora esti online előadásunkra!

A Portfolió szerkesztőségében rengeteg olvasói levelet és visszajelzést kapunk, de az utóbbi hónapokban semmi sem tudta utolérni a kriptoeszközökkel kapcsolatos vélemények mennyiségét. Sokan vannak már ezen a piacon befektetőként és ők általában nagyon határozott véleménnyel, és erős érzelmekkel rendelkeznek a bitcoin, az altcoin-ok, és általában a blockchain technológiában rejlő lehetőségekkel kapcsolatban.

A hívők és a szkeptikusok is általában ugyanolyan vehemenciával képesek védeni állaspontjukat - és gyakran pozíciójukat is. Ez utóbbinak pedig már nagy hatása van a piacokra is és lenyomata a grafikonokon tetten érhető.

Erről szól még a cikk:

  • Kik befolyásolják a kriptopiacot most leginkább?
  • A vártnál gyengébb a bitcoin visszapattanása.
  • Marad a relatív erő az ethereumnál, de kérdés hogy ez mire lesz elég.
  • Egy ok, ami miatt a ripple már nem titkos kedvenc többé.
  • Nem igazán látni komoly vevőket a binance piacán.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés