Előfizetői tartalom

13 éves rekord dőlt meg a magyar életbiztosításoknál, megússzák a válságot a biztosítók?

Egyelőre nem érkezett meg a sokak által várt lassulás a magyar biztosítási piacon: 7,1%-kal nőtt a szektor díjbevétele az MNB ma közzétett adatai szerint az első negyedévben, az életbiztosítási megtakarítások pedig 13 éve (!) nem gyarapodtak olyan mértékben, mint év elején. A biztosítók nyeresége is csak a nem biztosítási jellegű bevételek miatt esett vissza.

Egy-másfél éves csúszással jelentkeznek a gazdasági visszaesés jelei a biztosítási piacon – vélik sokan. Meglátjuk, így lesz-e a koronavírus-válság nyomán is, az első negyedév mindenesetre még biztosan nem ennek jegyében telt, ugyanis az életbiztosítási piac díjbevétele 10,3%-kal, a nem-életbiztosításié 4,9%-kal, a teljes biztosítás pedig 7,1%-kal nőtt. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés