Előfizetői tartalom

Így csinált a statisztika mágusa 700 ezer dollárból egy 300 milló dollárt érő focicsapatot

Sportfogadásból nem lehet megélni. Ezt sokan gondolhatják, és az esetek nagy többségében igazuk is van. Mégis van kivétel. Ezek közé tartozik Matthew Benham, aki még 1979-ben, 11 évesen lett egy kis nyugat londoni foci klub, a Brentford FC lelkes szurkolója. Ez az apró kis csapat az elmúlt hetven évben második, harmadik ligás egyesület volt, amelynek hívei irigykedve figyelték az igazi első osztály, vagyis a Premier League meccseit. Egészen az idei szezon végéig, amikor is a sorsdöntő mérkőzésen sikerült feljutniuk a legnagyobbak közé. Benham már évek óta a klub tulajdonosa, és vezetése alatt egy egészen zseniális szemlélet alapján alakították át csapatot, amelynek a pénzügyi piacok befektetői számára is vannak tanulságai.

Benham fizikusként végzett, nem is akárhol: az Oxfordi Egyetemen. Az akadémiai élet helyett azonban jobban érdekelte a pénz, és a Bank of America-nál helyezkedett el elemzőként. Tizenkét év hosszú ottani karrierje során egészen az alelnöki pozícióig vitte. Ekkor viszont egy hirtelen fordulattal egy sportfogadással foglalkozó céghez igazolt, ahol előrejelző modelleket kellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés