Előfizetői tartalom

Ez a szektor nagyot nyer a kilábaláson, nem csoda ha a befektetők egyik kedvence

Még mindig bőven találni olyan szektorokat és ágazatokat az amerikai részvénypiacon, amelynek a technikai képe pozitív, és valószínűsíthető a trend folytatódása. A február-márciusban beindult rotációval, amelynek során a növekedési részvényeket a befektetési alapok egyre inkább értékalapon kezelt papírokra cserélték. Ez nemcsak egy természetes és gyakori folyamat a széles piaci trendek második szakaszában, de a koronavírus lezárások feloldásával egy logikus lépés is, hiszen a gazdaság gyors felpörgésével rengeteg olyan ágazat forgalma ugrik meg, amelyeket korábban elkerültek a befektetők. Az alapanyaggyártók vannak ebből a szempontból az egyik legjobb helyzetben, amelyek még elugrani sem tudnak a rájuk zúduló megrendelésözön elől. A részvénypiac ezt lereagálta, és erős trendben vannak, ráadásul még abból a szempontból is érdekes a helyzetük, hogy az elmúlt hetekben és napokban legtöbbjük egy-egy szép formációba került a technikai elemzés szempontjából, ami megalapozhatja a következő hullámot.

XLB

A szektor ETF-e az egyik legjobban teljesítők között van az amerikai piacon. Egy meglehetősen tiszta, fals le- és kitörések nélküli trendcsatornában emelkedik felfelé, ami talán már-már egy hosszútávú emelkedő ék alakzatnak is megfeleltethető. Nagyon jellemző az árfolyamra, hogy a 200 napos mozgóátlag annyira egyenes, hogy szinte már egy trendvonal jellegét ölti magára. A hasonló, jó pár komponens teljesítményét lekövető és kiegyenlítő eszközök esetén az RSI általában elég jól mutatja a túlvett és túladott szinteket, még a trend irányában is. Itt is ez a helyzet, az indikátor május elején jelzett be, és bár a trend ereje miatt nagy korrekció ebből nem alakult ki, egy lokális - azóta el sem ért - maximum, illetve egy konszolidációs sáv igen.

Bár a vevők alaposan megfogyatkoztak, eladni nem igazán akar senki a nagyok közül, tehát

Erről szól még a cikk:

  • Hamarosan kitör a sávból a szektor ETF-e
  • A papírgyártás most is remek biznisz
  • Még mindig rengeteg a pénz a lítiumban
  • Acélos emelkedés a piacon
  • Így néz ki egy illat- és trendgyár

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés