Előfizetői tartalom

Ezeket a részvényeket robbantották fel a spekulánsok - érdemes beszállni?

Portfolio
Egy újabb adag névvel bővült a napokban a mémrészvény-őrület, a wallstreetbetses kisbefektetők tegnap is megtalálták legújabb kedvenceiket. A börtönöket üzemeltető GEO Group például 38 százalékkal, a Clean Energy Fuels pedig 32 százalékkal került feljebb mindössze egy kereskedési nap leforgása alatt. Cikkünkben megnézzük, hogy mit érdemes tudni a napokban felsztárolt vállalatokról, illetve a technikai képet megvizsgálva igyekszünk kapaszkodókkal szolgálni a jövőre vonatkozóan - már amennyire ez lehetséges ebben a környezetben.

Ismét feléledtek téli álmukból a januárban számos hedge fund által rettegett wallstreetbets-es kisbefektetők, most úgy néz ki, hogy a hosszabb szünet után ismét beindult az összefogás, hogy alaposan "megkergessék" a shortosokat. Az elmúlt hetekben első sorban a januári short squeeze főszereplői voltak ismét a kisbefektetők célkeresztjében, ennél fogva brutális ralit láthattunk a mozilánc-üzemeltető AMC-nél, de szárnyalt többek között a GameStop, a Virgin Galactic, a BlackBerry és a Bed Bath & Beyond papírja is.

Ezen a héten azonban úgy tűnik, hogy a közösség kiszélesítette a spektrumot egyéb, viszonylag magas short állománnyal rendelkező vállalatok részvényeire is - kérdéses persze, hogy az elképesztő árfolyam-emelkedésekért csak a kisbefektetőket lehet-e okolni.

Matt Maley, a Miller Tabak + Co. vezető piaci stratégája például így fogalmazott a jelenséggel kapcsolatban:

Miről szól még a cikk?

  • Megállíthatatlanok a kisbefektetők, újabb és újabb célpontokat találnak.
  • Melyik cégek vannak most terítéken?
  • Mit kell tudni ezekről a vállalatokról, mire lehet számítani a jövőben?

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái