Előfizetői tartalom

Öveket bekapcsolni, itt a legújabb tőzsdei mánia!

A január végén átélt, kisbefektetői spekuláció fűtötte short squeeze után sokáig nem hallhattunk a  hedge fundok által akkor rettegett subreddit, a wallstreetbets felől - egészen a múlt hétig, amikor is az egyre harciasabb hangvételű kiírások közepette újra beindult a mémrészvények pumpálása, most azonban az első short squeeze során a másodhegedűs szerepét játszó, mozilánc-üzemeltető AMC került a reflektorfénybe. A részvény öt nap alatt 118 százalékot ralizott a múlt hét péntekjéig, majd az igazi robbanás tegnap következett, amikor is egy kereskedési nap alatt közel duplázni tudott a részvény, a nap végére pedig több, mint 760 millió papír cserélt gazdát. Ma is kedvező teljesítményre számíthattunk a kereskedés előtti adatok alapján, a cég azonban bejelentette, hogy 11 millió részvényét adja el, a részvényeladásból származó pénzt pedig "általános vállalati célokra" kívánja majd felhasználni - ezt követően alaposan elromlott a befektetők hangulata, kérdéses persze, hogy ez kitart-e a kereskedés során is. A tegnapi elképesztő rali apropóján most megnéztük, mik történtek mostanában a koronavírus-válságot alaposan megszenvedő vállalat háza táján, mi a helyzet a moziipar vállalataival, hogyan vélekednek az újabb őrülettel kapcsolatban egyes guruk és stratégák, továbbá a fundamentális és a technikai elemzés keretein belül is megnéztük, hogy mi a helyzet a részvénnyel.

Föltámadott a tenger

A január végi elképesztő short squeeze után sokáig "téli álmot aludtak" a wallstreetbetses kisbefektetők, sokan ragadtak be rendkívül magas árfolyamon vásárolt pozícióikba. A múlt hét elején azonban ismét beindult valami, egyre hangosabb lett az év elején még hedge fundok által rettegett felület, sorra érkeztek az újabb short squeeze-ért, vagy akár gamma squeeze-ért kiáltó top kommentek.

Eleinte az előző rali sztárja, a videojáték-kiskereskedő GameStop vitte most is a "prímet", a múlt hét elején már láthattunk két számjegyű emelkedéseket a jegyzésnél, kedden például több, mint 16 százalékot menetelve ismét a mérföldkőnek számító 200 dolláros szintig ralizott az árfolyam. Ekkor azonban már látszott, hogy

a kibontakozó őrület középpontjában most a korábban másodhegedűs szerepet betöltő, mozilánc-üzemeltető AMC lehet,

Miről szól még a cikk?

  • Itt az újabb őrület, felébredtek téli álmukból a reddites kisbefektetők.
  • Hogyan alakult a rali az elmúlt hetekben, mire lehet még számítani?
  • Mi a helyzet a moziipar vállalataival?
  • Milyenek most az AMC kilátásai, mit mondanak az elemzők?
  • Hogy fest a mémrészvények technikai képe a tegnapi rali után?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés