Előfizetői tartalom

Hivatalos: vagyonfelügyelőt rendeltek ki a Dunaferr vasműhöz

Hosszú ideig tartó huzavona után hivatalossá vált: komoly bajban van a Dunaferr és talán az utolsó próbálkozás zajlik éppen a nagy múltú vasmű életben tartására. A Portfolio megkeresésére ugyanis a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. megerősítette, hogy kivonult a céghez, vagyonfelügyeletet lát el. Közben a vasmű hajszálra van a kényszertörléstől, ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hetekkel ezelőtt felszólította a céget a beszámolók pótlására. A cél feltehetőleg a társaság csődjének megelőzése.

Közel egy éve tart a Dunaferr pénzügyi, likviditási válsága, amire az utalt, hogy a társaság hónapok óta nem tudja a törvényben előírt határidőre kifizetni a béreket, csak két részletben, a második részletet jellemzően a hónap utolsó napjában. Június utolsó napjaiban, a májusi fizetések második részletének kiutalása előtt érdekes hírek kezdtek el terjedni a gyárkapun...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés