Előfizetői tartalom

Meddig tarthat még a brutális áremelkedés az építőiparban és mi lesz, ha beleszól a kormány?

Fekete Beatrix
Az elmúlt hónapokban látott építőipari árrobbanást nem elsősorban a hazai családtámogatási program okozta, hanem inkább a covid utáni újraindulással járó átgyűrűző hatások, amelyek több termék esetén teljesen felborították a kereslet-kínálat egyensúlyát és az alapanyagárak drámai emelkedését eredményezték. A távol-keleti ellátási láncok ellehetetlenültek, így azok a vállalatok, amelyek képesek európai szinten versenyképesen termelni, sokkal jobb pozícióban vannak ma - nyilatkozta Tibor Dávid, a Masterplast elnöke a Portfolio-nak adott interjúban. Tibor Dávid elmondta véleményét az építőipari anyagok piacán tervezett kormányzati beavatkozásról, beszélt arról is, hogy miért kell módosítani a Masterplast idei éves eredményvárakozását és hogy vajon 4000 forint környékén még fair árazási szinten forognak-e a részvények.

Napi szinten téma mostanában, hogy az építőipari anyagok ára meredeken emelkedik. Nektek szigetelőanyag-gyártóként nagy rálátásotok van az egész építőiparra, mi áll az elmúlt hónapokban tapasztalt drasztikus áremelkedés mögött, valóban a családtámogatások tehetnek róla? Meddig tarthat az árrobbanás a várakozásaitok szerint? Jó irány volt a kormány családtámogatási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái