Előfizetői tartalom

A kólát sem kíméli az infláció - Drágább lehet a Pepsi

Portfolio
Nyitnak a gazdaságok, elkezdődött a felépülés a koronavírus-járványból, ami inflációs nyomást eredményezett, a termékek és a szolgáltatások árának emelkedését hozta. Joe Biden szerint az infláció alakulása nem aggasztó, de több amerikai nagyvállalat vezetője is attól tart, hogy az áremelkedés tartós lesz - írja a Business Insider.

A fogyasztói árindex 0,9 százalékot emelkedett júniusban májushoz képest, ez a legmagasabb hó/hó alapú változás 2008 áprilisa óta, amikor is 1 százalékos emelkedést regisztrált az amerikai munkaügyi hivatal. A mostani áremelkedést elsősorban a használt autók, a marhahús és a sertéshús hajtotta, de az amerikai kormány és a Fed-elnök kitart amellett, hogy hamarosan enyhülhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés