Előfizetői tartalom

Robogunk az apokalipszis felé? Elértek minket a katasztrófák, rekordok dőlnek körülöttünk

Palkó István
Megfékezhetetlennek tűnő erdőtüzektől, a Golf-áramlat leállásától, váratlan helyeken pusztító árvizektől és forgószelektől, magyar megyék egész sorát érintő jégkároktól volt hangos a sajtó az elmúlt hetekben. Mindez ezúttal azt is jelezhetné, hogy a klímaváltozás a biztosítási piacra is betört, de erre csak két „jól hangzó” érvünk van: a természeti katasztrófák világszinten 10 éve, a viharkárok Magyarországon 11 éve nem okoztak akkora összegű biztosított kárt, mint az idei első félévben, illetve várhatóan az idei év egészében fognak. Még jó pár évnek el kell telnie azonban, hogy látványosan és egyértelműen romló hosszú távú biztosítói trendről beszélhessünk.

Sustainable World 2021 A fenntartható vállalati megoldásokról lesz szó a szeptember 7-ei Sustainable World konferencián. A részletekért kattints! Információ és jelentkezés A klímaváltozás hatásai egyelőre nem érzékelhetők egyértelműen a biztosítók idősoros statisztikáin – hosszú évekig ezt a következtetést...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái