Előfizetői tartalom

Egy argentin Párizsban: nem a 34 éves Messi hattyúdala, hanem az üzleti modell halála

Az elmúlt húsz évben Lionel Messi és a Barcelona neve annyira összeforrt, hogy sokan ma még most sem tudják elképzelni az argentin karmestert más csapat mezében. Pedig lassan meg kell barátkozni a gondolattal, hiszen a hétvégén bekövetkezett, amit mindenki el akart kerülni: a 34 éves játékos búcsút intett a katalán városnak és már az is kiderült, hogy Párizsban folytatja. De hogy fordulhatott elő ez, ha mindenki meg akart állapodni? Ki hibázott, hogy nem jött össze az új szerződés?

Eddig is tudtuk, hogy bajban a Barca, de ennyire? Régóta ismert tény a futball világában, hogy a Barcelona pénzügyi gondjai egyre nagyobbak, az utolsó elérhető adatok alapján a katalán klub adóssága 1,3 milliárd euró. A 2019/20-as szezonban 715 millió euró volt a bevételük, ami 15%-os csökkenést jelentett az egy évvel korábbihoz képest jórészt a koronavírus-járványnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés