kína
Üzlet

Most érdemes kínai részvényeket venni az HSBC szerint

Portfolio
Herald van der Linde, az HSBC munkatársa úgy látja, hogy most lehetőség van kínai részvények vásárlására "elfogadható értékeltségek" mellett.

Úgy véljük, hogy a befektetőknek most kínai részvényeket kellene vásárolniuk

- mondta van der Linde, a bank ázsiai-csendes-óceáni részvénystratégiáért felelős vezetője kedden a CNBC "Street Signs Asia" című műsorában. Az HSBC jelenleg "felülsúlyozásra" értékeli kínai részvényeket – tette hozzá.

A megütött kínai részvényekről a stratéga azt mondta, hogy ezek a papírok most nagyon alacsony értékeltségi szorzókon forognak. A kínai piacok viszonylag olcsók az amerikai és indiai társaikhoz képest - tette hozzá.

A befektetők az idei év nagy részében óvatosak voltak a kínai részvényekkel szemben több tényező miatt, mint például Peking folyamatos szabályozói szigorítása, valamint a China Evergrande Group adóssággal terhelt ingatlanfejlesztő céggel kapcsolatos kockázatok miatt.

Míg az Egyesült Államokban és Indiában a főbb indexek az elmúlt hetekben rekordmagasra emelkedtek, addig a legnagyobb belföldi tőzsdén jegyzett részvényeket követő kínai CSI 300 index a mai zárásig közel 6 százalékot esett 2021-ben.

csi300

Hongkongban, ahol olyan kínai technológiai óriások részvényei szerepelnek, mint az Alibaba és a Tencent, az irányadó Hang Seng index több mint 4,4 százalékkal gyengült az év során.

hangseng

A legtöbb ember erősen alulsúlyozza kínai részvényeket, ezért úgy gondolom, hogy lehetőség van arra, hogy ezeket a papírokat ésszerű értékeltségek mellett megvásároljuk

- mondta.

Van der Linde szerint a délkelet-ázsiai piacok is "elég jól néznek ki", mivel úgy tűnik, hogy a régióban mérséklődött a járványhelyzet.

Sokan elmenekültek ezekről a piacokról. Kivonultak, alulsúlyoztak, nem akartak kitettséget

Címlapkép: Getty Images

praga
séf étterem szakács főzés

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
bear_1