twitter
Üzlet

Súlyos csapás az Apple-től - Egyelőre nem fáj a Twitternek

Portfolio
A Twitter gyorsjelentésében leginkább arra figyeltek a piaci szereplők, hogy mennyire hatottak negatívan az Apple által bevezetett adatvédelmi változtatások. Szemben a Snap-pel vagy a Facebookkal, a Twitternél mérsékeltek voltak a hatások, a vállalat bevétele több mint harmadával emelkedett.

A Twitter árbevétele a negyedévben 936 millió dollárról 37 százalékkal 1,28 milliárd dollárra emelkedett, az adózott eredmény viszont az egy évvel korábbi 29 millió dollár profit helyett idén 537 millió dollár veszteség lett. A reklámbevétel 1,14 milliárd dollár volt a szeptember 30-án zárult negyedévben, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak.

A Twitter közölte, hogy a monetizálható napi aktív felhasználók száma 211 millió volt a harmadik negyedévben, ami elmaradt a 212,6 milliós elemzői becsléstől a Refinitiv IBES adatai szerint. A Twitter 5 millióval növelte az Egyesült Államokon kívüli felhasználóinak számát az előző negyedévhez képest, az amerikai előfizetői bázis stagnált.

A vállalat a gyorsjelentésében arról is írt, hogy a Twitter sikeresen elkerülte az Apple reklámokra vonatkozó adatvédelmi változtatásainak negatív hatásait. A vállalat közölte, hogy mérsékelt hatást gyakoroltak a reklámbevételekre az Apple által bevezetett adatvédelmi változtatások, amelyek megakadályozzák, hogy a hirdetők a felhasználók beleegyezése nélkül kövessék a felhasználókat a készülékeiken.

A közösségi oldal új funkciókkal, például hangos chatszobákkal igyekezett vonzani a felhasználókat, és a hirdetési lehetőségek fejlesztését is bevezette, hogy elérje azt a célját, hogy 2023-ig megduplázza éves bevételét.A vállalat közölte, hogy az idei, a munkaerő-felvételből és az új adatközpontba való beruházásból eredő költségei átgyűrűznek a jövő évre, ami 2022-re az összköltségek 20 százalékos növekedését eredményezi.

A negyedik negyedéves bevételt 1,5 és 1,6 milliárd dollár közé prognosztizálta a vállalat menedzsmentje.

A Twitter árfolyama idén már 13 százalékot emelkedett, és a tegnapi piaczárást követő kereskedésben további 3 százalékkal került feljebb, mivel a befektetők pozitívan fogadták, hogy a vállalatra mérsékelten hatnak csak az Apple adatvédelmi változtatásai.

twitter

Címlapkép: 2021 Matt Cardy, Getty Images

capitolium usa
tálib fegyveresek

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Ingyenes online előadás
Könnyebb, mint gondolnád.
Online előadás
Hosszú távú befektetési módszerek, portfólióépítés.
bullbear