Előfizetői tartalom

Történelmi veszteség a légiiparban, lassú lesz a helyreállás

Nagy Károly
Hatalmas veszteségeket könyvelhet el a légiközlekedés a koronavírus-járvány miatt. Eddig 266 milliárd dolláros a veszteség, és nemcsak 2020-ban, hanem idén és jövőre is veszteséges marad a légiipar. A 2022-es mínuszok egy része ugyanakkor már abból adódik, hogy a fapados légitársaságok mellett a nagy hálózati légitársaságok is jelentős átalakuláson mennek keresztül. Az sem véletlen, hogy az olasz Alitaliát most zárta be végleg az olasz állam, és kezdte el egy más típusú üzleti modellre épülő légitársaság üzemeltetését, hiszen a vírusválság miatt egyre komolyabbak a problémák. A légitársaságok csak hosszú évek alatt állhatnak talpra.

Veszteség, veszteség, veszteség Egyszerre három dolog is hátráltatja a nemzetközi légiközlekedés talpra állását. Egyrészt az ágazat a koronavírus-járvány hatására már 2020-ban kapott egy nagy pénzügyi sokkot, amikor hónapokra a teljes szektor a földre kényszerült. Ez a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) október eleji jelentése szerint 202 milliárd dollár...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái