Előfizetői tartalom

Bejelentették: beszáll a magyar állam az Aegon és az Union biztosítókba!

Hosszas egyeztetések és helyezkedések után nyilvános mérföldkőhöz érkeztek a magyar állam tárgyalásai az áprilisban megakadályozott Aegon-eladással kapcsolatban. Az osztrák Vienna Insurance Insurance Group átadja két magyarországi biztosítójának 45%-át a magyar állam számára, így a végre tulajdonost váltó Aegon mellett meglévő érdekeltsége, az Union is közös osztrák-magyar tulajdonú biztosítóvá válhat. Magyarország harmadik és hatodik legnagyobb biztosítójáról van szó, amelyek 19%-os együttes részesedésükkel piacvezetői a biztosítási szektornak.

Felszállt a füst „Ad hoc közleményt” jelentetett meg honlapján az osztrák Vienna Insurance Group, amelyet az eladó holland Aegon is tudomásul vett. A közlemény alapján sikerült egyezségre jutni a magyar állammal az Aegon és az Union Vienna Insurance Group biztosítók sorsáról, a további együttműködés elveiről és irányvonalairól. A közlemény alapján a magyar állam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés