Előfizetői tartalom

Hatalmas rekorddal kezdte az évet az Apple - Már mindenki a metaverzumra fogad?

Rekordokkal indult az év a tőzsdéken, az év első kereskedési napján a világon elsőként az Apple piaci kapitalizációja meghaladta egy időre a 3000 milliárd dollárt. Megnéztük, hogy mi hajtja az árfolyamot, milyenek a cég kilátásai, hogy mit gondolnak az elemzők a részvényről és hogy olcsó-e még a papír a szárnyalás után.

Az év első kereskedési napján új mérföldkőhöz érkeztek a világ részvénypiacai, egy pillanatra volt egy 3000 milliárd dolláros piaci kapitalizációjú vállalat az amerikai tőzsdén. Az új rekord is az Apple nevéhez fűződik, mint annak idején az ezer milliárd dolláros érték átlépése 2018-ban, amit elsőként szintén az Apple ért el. A 2000 milliárd dollárt két évvel később, 2020. augusztusában ütötte meg az Apple piaci kapitalizációja (ebben a Saudi Aramco lekörözte, a világ első kétezer milliárd dolláros cége a közel-keleti olajvállalat lett).

Az Apple 2011-ben lett először a világ legértékesebb cége, akkor még csak 340 milliárd dollárral, az elmúlt egy évben pedig a Microsofttal váltották egymást a pozícióban. Mindössze három és fél évre volt szükség ahhoz, hogy az iPhone gyártója megháromszorozza a piaci értékét azután, hogy elérte az ezer milliárdot.

A pandémia egyik nyertese az Apple

Az Apple a pandémia időszakának nyertesei közé tartozott, a vállalat részvényei történelmi csúcsra emelkedtek 2022. első kereskedési napján és már a koronavírus-járvány előtti csúcsához képest is több mint kétszerezett az árfolyam A január 3-i kereskedést végül a napi maximumánál alacsonyabban, 2,5 százalékos pluszban fejezte be a részvény, amivel éppen hogy a 3000 milliárd dolláros szint alatt zárta a napot.

A cikkünk tartalmából

  • A világ első 3000 milliárd dolláros vállalata lett az Apple.
  • Mi hajtja az árfolyamot, milyenek a kilátások?
  • Elemzői vélemények, célárak, árazás.
  • Mik a legjelentősebb kockázatok most?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés