Előfizetői tartalom

Exkluzív: megnyugodhatnak a magyar elektromos autósok

Karácsony előtt két nappal megjelent egy kormányrendelet, ami alaposan felkavarta a hazai elektromos autózás támogatóinak idegeit. Ebből kiderült, hogy a 2022-es évre tervezett 755 milliárd forintos költségvetési zárolás az állami elektromos autó támogatási programok új lebonyolítóját is érinti. Megkerestük ezért a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökséget, ahonnan megnyugtató válaszokat kaptunk.

December 22-én jelentette be a kormány, hogy pontosan hogyan is tervezi lejjebb hozni a 2022-es költségvetés eredetileg 5,9%-ra belőtt hiányát 4,9%-ra, a GDP arányában. A részletekre aznap estig kellett várni, amikor kihirdette a közlönyben azt a rendeletet, amiből kiderült, hogy a 2022-es költségvetésben hol húzza szorosabbra a nadrágszíjat a kabinet annak érdekében, hogy legalább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés