Előfizetői tartalom

A deltához képest az omikronnál jóval kisebb lehet a kórházbakerülés és a halálozás kockázata

Portfolio
Egy dél-afrikai tanulmány szerint az omikron fertőzés enyhébb az oltások és a korábban átvészelt fertőzések miatt, de emellett önmagában is közel 25 százalékkal kisebb fenyegetettséget jelent a súlyos kimenetelt és a halálozást illetően, mint a delta variáns - hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Dobson Szabolcs szakgyógyszerész.

A dél-afrikai Fertőző Betegségek Nemzeti Intézetének munkatársai végeztek egy tanulmányt, amely 2022. 01. 12-én került fel a lektoráltan szakcikkeket tartalmazó Medrxiv portálra - írja Dobson. A kutatók az ottani első három hullám 11 609 betegének adatait hasonlították össze, az omikron hullám 5144 betegének adataival. A kutatás eredményei azt mutatták, hogy az omikron...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés