Előfizetői tartalom

Mi lesz a fatüzeléssel? Figyelmeztetnek: pusztulnak az erdők, természeti katasztrófa fenyeget

Egyelőre túlságosan korai lenne a bioenergia - vagyis a biomasszából előállított energia, például a fatüzelés - fenntarthatósági kritériumainak felülvizsgálata tíz uniós tagállam, köztük Magyarország kormánya szerint, melyek a 2022 első félévi francia EU-elnökség és az Európai Bizottság részére címzett közös levélben hangsúlyozzák ezen álláspontjukat.

A szabályok felülvizsgálatának és újraírásának most nincs értelme. (...) Egy ilyen lépés a befektetői bizalom aláásását kockáztatja a szektorban, rontaná az EU hosszú távú befektetésekkel kapcsolatos reputációját, végső soron pedig késleltetheti a klímavédelmi célú energiaátmenet is  - figyelmeztet a Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés