Előfizetői tartalom

Minden idők legsúlyosabb válsága sújtja a repülést - Hogy lehet túlélni és kik fognak elbukni?

A nemzetközi turizmus és az üzleti utak kiszolgálójaként a vendéglátáshoz hasonlóan omlott össze a légi utasszállítás piaca. Az ismétlődő Covid-hullámok lezárásai elnyújtják ezt az agóniát, de a rugalmas iparági üzleti modellek képesek biztosítani a légiközlekedési vállalatok túlélését, sőt, fenntartani a technológiai modernizációját. Amely cég a kontinentális repülésre tudott koncentrálni, a gépbeszerzési költségeit át tudta terhelni a lízingbeadókra és kezelni képes a munkaerőproblémákat, az jó eséllyel részese lehet a következő évek iparági feltámadásának.

A válság hatása A kereskedelmi célú repülőjáratok száma a Covid-19 vírus globális elterjedésének idején, 2020 tavaszán az ötödére esett vissza. A teljes bevétel vetítési alaptól függően harmadolódott, negyedelődött a 2020-as év során, az amerikai adatok alapján. Az előrevetített trendek alapján a kilábalás megindult, de várhatóan 2025-2027 körül éri el az iparág...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés