Előfizetői tartalom

Komolyan gondoljátok ti az elektromos autózást egyáltalán?

Cikkünkben egy manapság egyáltalán nem ritka, elektromos autó töltéses, negatív élménycsomagot mutatunk be, amely rávilágít arra, hogy mi az egyik, ha nem a legfontosabb gátja az emobilitás terjedésének. Szerencsére van megoldás, de ehhez arra lenne szükség, hogy mind a töltőhálózatok üzemeltetői, mind a jogalkotók végre ne csak alibiből és PR okokból, hanem mélyen és teljes mértékben komolyan vegyék a villanyautózás terjedésének a szükségességét.

A múlt hétvégén egy viszonylag kicsi akkumulátor kapacitással rendelkező elektromos autóval jártunk Ausztriában. A hivatalos hatótáv a valósághoz talán legközelebb lévő WLTP szabvány szerint 211 km, de télen és autópálya tempóban sokkal inkább reális a 140 km körüli távolság teljesítése. Ezt az autót inkább a hétköznapokra, ingázásra, esetleg rövidebb távú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés