Előfizetői tartalom

Mit kell venni most a magyar tőzsdén? - Válaszolnak a hazai alapkezelők

Portfolio
Nemzetközi viszonylatban kifejezetten erős hónapot zárt januárban a magyar tőzsde, miközben az irányadó nyugat-európai és amerikai indexek estek, addig a BUX emelkedéssel indította az évet, főként az OTP és a Mol részvényeinek köszönhetően. Rendszeres havi felmérésünk keretein belül február elején is megkérdeztük a hazai alapkezelőket a magyar tőzsde és a forint kilátásairól, valamint a kedvenc hazai részvényeikről.

Ideges évkezdés jellemezte a világ tőzsdét idén, januárban többször láttunk jelentős eséseket az irányadó amerikai és európai indexekben, miután a globális járványhelyzettel kapcsolatos bizonytalanság mellett a Fed várható kamatemelései miatt is aggódtak a befektetők. A BUX 5 százalék feletti emelkedéssel zárta a januárt, amivel a legjobban teljesítők közé tartozott a világ fontosabb részvényindexei között, a főbb nyugat-európai és amerikai indexek ugyanekkor csökkentek az év első hónapjában. Február elején ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőiket rendszeres havi felmérésünk során, hogy mit várnak a magyar tőzsdén, milyenek a forint kilátásai és melyek a kedvenc hazai részvényeik.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A februári felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Eurizon (CIB) Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

Emelkedés jöhet a magyar tőzsdén a következő egy évben

A nemzetközi viszonylatban erősnek számító januári teljesítmény után a felmérésben résztvevő hazai alapkezelők fele további jelentősebb, 5 és 15 százalék közötti emelkedést vár a BUX indexre a következő három hónapra.

A cikkünk tartalmából

  • Elkészítette a Portfolio a februári alapkezelői felmérését.
  • Emelkedés jöhet a magyar tőzsdén a következő egy évben a válaszadók várakozásai szerint.
  • Az OTP a hazai alapkezelők kedvenc részvénye, a midcapek közül pedig Duna House és az AutoWallis.
  • Mi lesz a forinttal, folytatódik az erősödés?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés