Előfizetői tartalom

Itt az új rekord a Molnál, ezt nyugodtan ki lehet tenni az ablakba

Elszállt az olaj és a gáz ára, ez pedig új csúcsra húzta a Mol eredményét, ha röviden kellene összefoglalni, mi történt tavaly a Molnál, ezt írnánk. A magas szénhidrogénárak, a javuló fedezetek és az emelkedő értékesítési volumenek összességében rendkívül eredményes tavalyi negyedik negyedévet és egész évet hoztak, a Mol túlteljesítette a megemelt 2021-es célkitűzését, és minden eddiginél magasabb, 3,5 milliárd dollár EBITDA-t ért el. A friss 2022-es várakozások alapján a cég vezetése a kiemelkedő 2021-es eredmények után konzervatívabb, a tavalyinál alacsonyabb EBITDA-val és szabad cash flow-val számol. A menedzsment arra számít, hogy a külső környezet 2022-ben is változékony és kiszámíthatatlan marad, ha a változékonyság és a kiszámíthatatlanság újabb rekorderedményt hoz, akkor nem lesznek szomorúak a Mol befektetői. Ha csak a tavalyi eredményeket nézzük, nyugodtan emelkedhetne ma a Mol részvényárfolyama, majd meglátjuk, hogy az orosz-ukrán konfliktus miatt törékeny nemzetközi tőkepiaci hangulatban ez lehetséges-e.

Nagyot ment a Mol Újabb erős negyedévről számolt be ma hajnalban a Mol, a piaci szereplők által leginkább figyelt eredménysoron, a magas szénhidrogénárak és az egy évvel korábbihoz képest jelentősen kitágult árrések miatt a tisztított EBITDA-nál újra 300 milliárd forint feletti eredményt szállított a vállalat, megközelítve a tavalyi harmadik negyedéves kiemelkedő eredményt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés