Előfizetői tartalom

Végh Richárd: A BÉT tőzsdére menetele az egyik legfontosabb célunk idén

A tavalyi év kifejezetten erős volt a magyar tőzsdén, Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója idén is hasonlóan erős évre számít, mind a befektetői aktivitást, mind a tőzsdén megjelenő kibocsátók számát tekintve. A tőzsde vezérigazgatója emellett beszélt a régiós konszolidációs törekvésekről, és arról, hogy a lengyel tőzsdével tavaly aláírt közös szándéknyilatkozat mellett milyen lépések várhatók még a magyar tőzsde részéről. Az idei év egyik legfontosabb projektjéről is szó esett, vagyis a BÉT tőzsdére meneteléről, amely a tervek szerint már idén megvalósulhat.

Izgalmas volt 2021 a világ tőzsdéin, folytatódott a rali, a magyar tőzsdén is voltak jó részvénysztorik, a tőzsdei forgalomra sem lehet panasz. Mire számítanak idén? Jó évet zárt tavaly a tőzsde, a forgalom közel azon a szinten alakult, mint a nagyon volatilis és ebből kifolyólag nagy forgalmú 2020-as évben. 2020-ban a volatilitás nagyjából a duplája volt az átlagos éveknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés