Előfizetői tartalom

Itt vannak a Richter friss számai, de kérdés, hogy mi lesz az orosz piaccal

Fekete Beatrix
Folytatódott a növekedés a Richternél a negyedik negyedévben, az árbevétel és az adózott eredmény korábban nem látott szintre emelkedett. A rekordprofit annak köszönhető, hogy a forgalomnövekedés mellett javultak a profitráták, az adózott eredményt megdobta továbbá, hogy a pénzügyi soron jelentősebb pozitív eredményt könyvelt el a Richter – derül ki a cég ma hajnalban közzétett gyorsjelentéséből. A Portfolio elemzői konszenzusát minden szinten felülteljesítette a gyógyszergyártó, az adózott eredmény a legoptimistább elemzői várakozást is meghaladta. Az orosz-ukrán háború hétvégi fejleményei azonban beárnyékolhatják az erős számokat a hétfői tőzsdei kereskedésben, tekintve, hogy Oroszország a Richter második legnagyobb piaca és a rubel jelentős gyengülése nem kedvez.

Várt feletti számok Újabb negyedéves rekordokat hozott a negyedik negyedév a Richternél mind a bevétel, mind az eredmények szintjén, a bevétel kétszámjegyű ütemben emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva, az adózott eredmény pedig több mint a duplájára nőtt. Az elemzői várakozásokhoz képest kellemes meglepetést okozott a hazai gyógyszergyártó, minden...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái