Előfizetői tartalom

Naponta milliárdokat bukhat a Mol az árstop miatt, de van, ami kárpótolja

A kis- és nagykereskedelmi üzemanyagárplafon bevezetésével a lakosság-kiskereskedők-nagykereskedők-állam négyesből nagyrészt a nagykereskedőkre tolták rá az árstop és a meredeken emelkedő olajárak miatt keletkező veszteségeket. Mivel ez a piac most nem túl vonzó, ezért a Mol gyakorlatilag egyedüliként biztosítja az üzemanyag-nagykereskedelmet, vagyis a profitkiesés is nála landol. Jó hír viszont, hogy a magas olajár több csatornán keresztül pozitívan is hat, ráadásul az iparági marzsok is kibővültek, vagyis van, ami kárpótolja az olajcéget.

Torzul a piac A magyar kormány tavaly novemberben benzinárstopot vezetett be, a normál benzin és a gázolaj kiskereskedelmi árát literenként 480 forintban maximalizálták. Már akkor sejteni lehetett, hogy komoly torzulásokhoz vezet a kormány lépése az üzemanyag-kiskereskedelmi piacon, és a hatások az olajár emelkedésével egyre drasztikusabbá váltak. Miközben a tavaly november...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés