Előfizetői tartalom

Tőzsdére viszik a zöldáram származási garanciák kereskedelmét

Magyarországi szervezett származásigarancia-piacot indít 2022 nyarán a HUPX-csoport. A jelenleg kétoldalú módon kereskedett zöld garancia intézménye ösztönzi a megújuló termelést, és kézenfekvő opció a zöldenergia-felhasználásuk növelése iránt elkötelezett cégek számára, amit az elmúlt időszakban tapasztalt erőteljes keresletük is igazol – mondta Böjte Csongor, az MVM Partner Zrt. eszközalapú kereskedelmi osztályvezetője a Portfolio-nak.

A származási garancia (GO – Guarantee of Origin) olyan elektronikus tanúsítvány, ami annak igazolására hivatott, hogy a fogyasztók által felhasznált energiát, illetve annak meghatározott részét megújuló energiaforrásokból állították elő. A GO-k vásárlói elsősorban olyan vállalatok, amelyek elkötelezettek a zöldenergia-felhasználás iránt, növelve ezzel a márka-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés