Előfizetői tartalom

Nekimegy a külföldi kiskerláncoknak a kormány - Mégis mi lesz ebből?

Úgy tűnik, a kormány újra meghirdetheti harcát az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor hazai tulajdonba vétele céljából és logikusnak tűnik az is, hogy ki lesz ezen a területen Orbán Viktor harcostársa. Az elmúlt 12 év ebből a szempontból nem hozott egyelőre áttörést, azonban az elmúlt évek hoztak új megközelítéseket. Bemutatjuk, hogy a kormány a kisker-szektorban milyen kiinduló állapottal néz szembe és annak átalakítására milyen régi-új eszközei lehetnek.

FRISSÍTÉS. A Portfolio napi podcastjában, a Checklist csütörtöki adásában a kiskereskedelmi szektort érintő várható tervek kapcsán arról is beszélgettünk, hogy melyik áruházláncot kéne magyar kézbe juttatnia a kormánynak ahhoz, hogy egy lépésből összejöjjön a hazai tulajdonra vonatkozó szektorszintű 50 százalékos cél. Az adás ide kattintva hallgatható meg. Régi-új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés