Előfizetői tartalom

"Az árstop bevált" - Marad a 480 forintos benzin?

A mai Kormányinfón Gulyás Gergely arról beszélt, hogy beváltak az árstopok, főként azok inflációt mérséklő hatását emelte ki a miniszter. Ez alapján akár továbbra is a rendszer része maradhat a több termék esetében bevezetett hatósági ár, bár a kormány erről még nem döntött. Az üzemanyagok árplafonja május 15-ig él, de nem kizárt, hogy itt is hosszabbít a kormány, ami érzékenyen érinti a Molt, amely meghatározó szereplő az üzemanyagok kiskereskedelmi piacán, a nagykereskedelmi piacon pedig jelenleg az egyetlen szolgáltató. Öröm az ürömben, hogy a Molnál az árstop negatív hatásait jelenleg több mint kompenzálják más hatások.

Bevált

A mai Kormányinfón többek között a magyar kormány által az elmúlt hónapokban bevezetett árstopok további sorsa is szóba került. Gulyás Gergely elmondta, hogy az árstopokról később születik majd döntés, de eddig úgy tűnik, hogy beváltak.

Szakmai és politikai kérdések döntenek, komoly közgazdasági összefüggéseket is figyelembe kell venni,

mondta a miniszter arra a kérdésre, hogy mitől függ, hogy marad-e az árstop, aki azt is elmondta, hogy külön-külön fognak dönteni az egyes árstopokról. Az élelmiszer-árstopról például legkésőbb már jövő héten kell dönteni. Az üzemanyagok esetében május 15-ig tart a 480 forintos szabott át, míg a kamatstop június végéig van érvényben.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés