Előfizetői tartalom

Sorra érkeznek a bizonyítékok: a legnagyobbakat is megtöri a chiphiány

Portfolio
A chiphiányt és a nyersanyagpiaci problémákat a világ legnagyobb autógyártói és technológiai vállalatai is megérzik, sorra érkeznek erre a bizonyítékok a jelenleg is zajló gyorsjelentési szezonban, ugyanis többen visszavágták az idei céljaikat, alkatrészhiányra hivatkozva. A CNBC összegyűjtött pár példát az elmúlt napokból.

Az Apple múlt heti gyorsjelentésében Tim Cook közölte, hogy a vállalat nem immunis a beszállítói láncok problémáira, kiemelve, hogy az iPad üzletágat szignifikánsan visszavetette a legutóbbi negyedévben. Az iPhone-gyártó pénzügyi igazgatója, Luca Maestri szerint számos kihívással néznek szembe a folyó negyedévben, például a koronavírus-járvány kínai kirobbanása miatti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés