Előfizetői tartalom

Drágulnak az e-töltők - Mutatjuk, hol éri meg tölteni a villanyautót

Major András
Amint az várható volt, mostanra nagyjából minden nagy hazai nyilvános elektromostöltő-üzemeltető árat emelt vagy bejelentette az emelési szándékot, amit az üzemeltetési költségek, elsősorban a világpiaci energiaárak jelentős növekedése tett szükségessé. A szolgáltatók átlagosan 10-30% körüli tarifaemelését követően a nyilvános kutakon való töltés durván 3-4-szeresébe kerül annak, mint ha valaki otthon, rezsicsökkentett árammal tankolná meg a villanyautóját. Ezzel együtt a szolgáltatók nem tapasztalják a nyilvános töltők forgalmának csökkenését, és ez várakozásaikban sem szerepel.

Az áremelés hatásai Legutóbb, május 10-től az MVM Mobiliti Kft., a Magyarország legnagyobb elektromos töltőhálózatát üzemeltetó szolgáltató módosította árszabását. Mivel azóta csak pár nap telt el, egyelőre nem érzékelik a lépés keresletre gyakorolt hatását, várakozásaik ugyanakkor vannak ezzel kapcsolatban, melyek szerint legfeljebb átmeneti visszaesés jöhet. Úgy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái