Előfizetői tartalom

Szlovákiában megadóztatnák az olcsó orosz olajat

Portfolio
Igor Matovic pénzügyminiszter ma nyújtja be javaslatát a kormánynak a Szlovákiában feldolgozott orosz nyersolajra kivetett adó bevezetéséről, a miniszter szerint 280-290 millió euró bevételt hozhat az adó a szlovák költségvetésnek, írja az Új Szó. A tervezett lépésről Matovic már a Mol szlovák leányvállalatát, a Slovnaftot is tájékoztatta, a Slovnaft pedig ígéretet tett arra, hogy az új adó miatt nem emel árat.

Az elmúlt hetekben alaposan kitágult az árkülönbözet az európai, Brent típusú kőolaj és az orosz Ural típusú között, miközben békeidőben békeidőben 1-4 dollár volt a különbözet (jellemzően az Ural volt az olcsóbb), most már hetek óta 30 dollár felett áll a spread, jelenleg hordónként közel 36 dollárral olcsóbb az orosz olaj. Forrás: Neste Az árkülönbözet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés