Előfizetői tartalom

Jönnek az extra adók - Mi lesz a magyar cégekkel?

Portfolio
A mai Kormányinfón Gulyás Gergely és Nagy Márton ismertette a tegnap Orbán Viktor által már bejelentett extraprofit-adók részleteit. A szektoroktól várt összesített adóbevételek már ismertek, az adó alapja azonban nem minden esetben, így egyelőre nehéz számszerűsíteni a vállalati hatásokat (Nagy Márton azt mondta, hogy minden vállalatra tudják az adó mértékét), de adunk néhány kapaszkodót a befektetőknek a Mollal és a Magyar Telekommal kapcsolatban. Első ránézésre a 2022-re és 2023-ra várt profit jelentős részét elviszi az érintett vállalatoknál az új sarc.

Mol Nagy Márton ma a különadók indoklásában arról beszélt, hogy az energiaszektorban a kitermelés és a feldolgozás miatt is extra nyereségük keletkezik a cégeknek, a Mol esetében a Brent-Ural spread teszi ki ezt a nyereséget. Erről már többször írtunk az elmúlt hetekben, röviden arról van szó, hogy a Mol által feldolgozott orosz olaj ára nyomás alá került, miközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés